Selle koogi tegin oma poisile, kui ta regatilt tagasi tuli, inspiratsiooniks on Matilda kohviku toorjuustu kook, mille retsepti leidsin internetist.
Põhi:
1/3 pakki Digestive küpsiseid
60-75g võid (Retseptis oli 75g, kuid mina panen alati vähem)
natukene vett
Täidis:
300g Philadelfia toorjuustu (original)
2,5dl vahukoort vahustatuna
40g tuhksuhkrut (retseptis oli 60g, kuid mulle meeldib pigem vähemmagus)
1 tl pressitud sidrunimahla
1tl vanillisuhkrut
Kate:
Purk kirsikompotti
želatiini
2tl sidrunimahla
Sulata või ning purusta küpsised, sega omavahel ja suru küpsisesegu 22cm läbimõõduga vormi põhja ning küpseta umbes 180 kraadi juures 15 minutit. Lase põhjal korralikult jahtuda.
Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillisuhkur ning sidrunimahl. Löö vahukoor korralikult vahtu ning lisa segule. Vala täidis põhjale.
Katteks nõrutasin kõigepealt kirsid, vedeliku valasin kaussi, kuhu hulka segasin ka sidrunimahla.Kasutasin želatiinipuru, võta umbes 4spl želatiini pulbrit ning 16 spl vett, kuumutasin pidevalt segades, kuni želatiin oli paisunud, lasin sellel pisut jahtuda ning valasin kirsikompoti ja sidrunimahla segu hulka. Katsin koogi kirssidega ning valasin vedeliku ettevaatlikult kõige peale. Seejärel panin koogi külmkappi tahenema, kuhu ta jäi terveks ööks.
Kook tuli peaaegu nagu kohvikus Matilda, ainult kirssidega koonerdasin :P
Head proovimist!
http://www.matilda.ee/files/2/metskirsi_mascarpone.jpg
(Pilt on võetud kohviku Matilda kodulehelt)
Krissu
No comments:
Post a Comment