Friday, July 27, 2012

Kirsi-toorjuustukook

Aeg on läinud lausa lennates ning viimastest postitusest on möödas peaaegu aasta, ausalt kaa, olen vahepeal ikka küpsetanud, kuid pole lihtsalt mahti olnud blogisse kirjutada.
Selle koogi tegin oma poisile, kui ta regatilt tagasi tuli, inspiratsiooniks on Matilda kohviku toorjuustu kook, mille retsepti leidsin internetist.

Põhi:
1/3 pakki Digestive küpsiseid
60-75g võid (Retseptis oli 75g, kuid mina panen alati vähem)
natukene vett

Täidis:
300g Philadelfia toorjuustu (original)
2,5dl vahukoort vahustatuna
40g tuhksuhkrut (retseptis oli 60g, kuid mulle meeldib pigem vähemmagus)
1 tl pressitud sidrunimahla
1tl vanillisuhkrut

Kate:
Purk kirsikompotti
želatiini
2tl sidrunimahla

Sulata või ning purusta küpsised, sega omavahel ja suru küpsisesegu 22cm läbimõõduga vormi põhja ning küpseta umbes 180 kraadi juures 15 minutit. Lase põhjal korralikult jahtuda.
Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillisuhkur ning sidrunimahl. Löö vahukoor korralikult vahtu ning lisa segule. Vala täidis põhjale.
Katteks nõrutasin kõigepealt kirsid, vedeliku valasin kaussi, kuhu hulka segasin ka sidrunimahla.Kasutasin želatiinipuru, võta umbes 4spl želatiini pulbrit ning 16 spl vett, kuumutasin pidevalt segades, kuni želatiin oli paisunud, lasin sellel pisut jahtuda ning valasin kirsikompoti ja sidrunimahla segu hulka. Katsin koogi kirssidega ning valasin vedeliku ettevaatlikult kõige peale. Seejärel panin koogi külmkappi tahenema, kuhu ta jäi terveks ööks.

Kook tuli peaaegu nagu kohvikus Matilda, ainult kirssidega koonerdasin :P

Head proovimist! 

http://www.matilda.ee/files/2/metskirsi_mascarpone.jpg
(Pilt on võetud kohviku Matilda kodulehelt)


Krissu

No comments:

Post a Comment