Šokolaadikoogi puhul on see hea, et ükskõik milliseid lisandeid sa ka ei kasutaks, tulemus on alati hea- šokolaad maitseb alati hästi:)
Samuti ei kulu koogi tegemiseks palju aega ning kook ei vaja ka külmkapis seismist. Lihtsalt tuleb oodata kuniks ta jahtunud on!
Oma koogi tegin järgnevalt:
Vaja läheb:
200g šokolaadi
150g võid
klaas suhkrut (200ml)
pool klaasi nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
3tl lahustuva kohvi pulbrit
india pähkleid
Glasuuriks:
100g šokolaadi
pool pakki kohvikoort
Sulatasin või ja šokolaadi, segule lisasin juurde vanillisuhkru ning kohvipulbri. Vahustasin munad suhkruga, segasin šokolaadiseguga ning lisasin jahu. Segasin juurde ka pooleks lõigatud pähklid. Valasin taigna koogivormi ning küpsetasin 200 kraadi juures pool tundi. Kui kook ahjust välja tuli, valmistasin glasuuri. Selleks kuumutasin koore ning sulatasin selles šokolaadi. Segasin korralikult ning valasin koogile.
Kook on imehea serveerituna vanillijäätisega:)
Krissu
No comments:
Post a Comment